دیپلمات‌های آمریکایی افشا کردند؛ عقب‌نشینی ترامپ از سخنرانی درباره ایران در نشست شورای امنیت بر اسا

«ریچارد گوان»، محقق ارشد در دانشگاه سازمان ملل در این رابطه به واشنگتن‌پست گفته است: ترامپ با این اقدام، ریسک تقابل با فرانسه و بریتانیا را در شورای امنیت پیش روی دارد، زیرا نخست‌وزیر بریتانیا و رئیس‌جمهور فرانسه، چاره‌ای جز دفاع از توافق هسته‌ای نخواهند داشت.

وی ادامه داد: فکر می‌کنم هیچ‌کس در دولت ترامپ دوست ندارد، رئیس‌جمهور در موضعی دفاعی در برابر انتقادات بریتانیا و فرانسه قرار بگیرد. ترامپ خیلی زودرنج و تندمزاج است؛ همان ‌طور که در نشست G7 و ناتو نشان داده و تنش در شورای امنیت می‌تواند یک آشوب دیپلماتیک به بار آورد.

بنابراین، دیپلمات‌های مطلع از موضوع که نخواسته‌اند نام ایشان فاش شود، بیان کرده‌اند که دونالد ترامپ به ‌جای برگزاری جلسه‌ای با موضوع ایران، قرار است سخنان خود را پیرامون موضوع منع گسترش سلاح‌های اتمی، نهادگرایی و حق حاکمیت تنظیم کند.

این موضوعات عام که هیچ کشور خاصی را مدنظر و مخاطب قرار نمی‌دهد، منجر به عدم ورود ایران به جلسه شده و همچنین جلوی ایجاد یک اختلاف‌نظر جدی بین آمریکا و متحدانش را می‌گیرد. مقامات کاخ سفید و دولت ترامپ، هنوز توضیحی درباره چرایی تغییر موضوع سخنرانی ترامپ از محور ایران به محورهای دیگر نداده‌اند.

این در حالی است که هیلی بیان کرده بود، به رغم ناخوشایند بودن موضوع ایران برای بسیاری از کشورها، سخن از این موضوعات ناخوشایند ضرورت دارد. این موضعی است که بسیاری از مقامات آمریکایی طی یک ماه گذشته داشته‌اند. دیپلمات‌های آمریکایی خصوصی به مقامات اغلب کشورها گفته بودند که قرار است آمریکا در شورای امنیت جلسه‌ای با محوریت ایران برگزار کند.

عقب‌نشینی ترامپ از سخنرانی درباره ایران در نشست شورای امنیت

سپس در هفتم سپتامبر، سفیر آمریکا در سازمان ملل بیان کرد: موضوع این نشست، مسأله عام اشاعه تسلیحات هسته‌ای و همچنین در کنار آن مسأله بی‌ثباتی خاورمیانه به خاطر اقدامات ایران است. از هفته گذشته اما مقامات آمریکایی به ‌تدریج به شرکای خارجی خود اعلام کردند که ایران جزو موضوعات این نشست نخواهد بود.

با این ‌حال یکی از سخنگویان آمریکایی در سازمان ملل با رد تغییر موضوع گفته است که آمریکا موضوع را تغییر نداده، بلکه آن را موسع و گسترده‌تر کرده است. این عام کردن موضوع منجر به عدم دعوت از ایران و تغییر اساسی پویایی دستور کار آن خواهد شد. در عین‌ حال روسیه نیز مخالف برگزاری نشستی بود که موضوع آن یک کشور به‌خصوص باشد.

سال گذشته دونالد ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل، به ‌حق حاکمیت منحصر کشورها اشاره و بیان کرده بود این حق باید در حل‌وفصل مشکلات بین‌المللی و در توافقات چندجانبه به رسمیت شناخته شود. وی همچنین در این سخنرانی، رهبر کره شمالی را «مرد موشکی» خطاب قرار داد و به نابودی «کامل» کشور او تهدید کرد.

این موضوعات باعث شده که امسال برخی کشورها در مورد سخنرانی‌های سازمان ملل کمی نگران و دغدغه مند باشند و همچنین موضوع نشست شورای امنیت نیز به این دغدغه‌ها اضافه ‌شده بود.

«سوزان مالونی» تحلیلگر مؤسسه بروکینگز در این‌ باره گفته، هم ایران و هم آمریکا از برگزاری نشستی که موضوع آن به شکل مشخص به ایران اختصاص نداشته باشد، منتفع خواهند شد.



برای دیدن نظرات بیشتر روی شماره صفحات در زیر کلیک کنید

نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: